onsdag 30 september 2009

Svenska korrumperade politiker

Toppolitiker avslöjas mitt under "mutfesten". Alla attributen av dålig tabloid journalistik finns där. Aschberg och company som har en viss förkärlek för att "hänga ut" människor, har bjudit in våra riksdagsledamöter till något event (som säkerligen liknar många andra event som de bjuds in till ständigt. För att bli "informerade" om vad särintresse de nu må vara. Och visst bör man kunna ställa en hel del krav på våra förtroendevalda att de väljer dessa med omsorg.

Nu fanns det en del information i inbjudan som borde fått dem att kolla lite noggrannare. Men någon sådan tolkningsmöjlighet gavs inte. Detta var ett test av den låga moral som svenska politiker, särskilt på regeringssidan och alldeles särskilt hos Moderaterna.

Så, av 349 förtroendevalda bestämmer sig 7 (12) för att nappa på erbjudandet. Jag tycker då inte det är något tecken på någon mer utbredd korruption i svensk politik. Media kritiserar dessutom ofta politiker för att inte ha kontakt med verkligheten och borde komma ut mer. Men om man då riskerar att hängas ut för att man blivit lurad via media, så kanske man är lite mer försiktig framöver.

Och slutligen detta eviga blame-game, som snabbt för ner varje seriös fråga till en sandlådenivå om vilken sida som är värst. Kan man bara visa att alliansen är värst så behöver man inte diskutera kritiken från dem och vice versa.

Artiklar: AB1, AB2, AB3, AB4, AB5, DN1, GP, HD,
Bloggar: 1, 2, 3, 4, 5

1 kommentar:

Eric Secher sa...

Hej
Hittade din hemsida när jag letade bild-illustration till min. Är inte precis någon evidensfundamentalist (du har säkert goda skäl!) - men kände mig ändå väldigt hemma.
Blame-game. Precis !