fredag 11 september 2009

Hyckleri som tradition

Thomas Bodström sätter sig i styrelsen för Pysslingen AB, ett bolag som ägs av ett danskt riskkapitalbolag. Därmed fortsätter han det som tycks vara en tradition bland socialdemokratiska justitieministrar. På 80-talet kämpade hans farsa Lennart och den Socialdemokratiska regeringen mot privata förskolor genom bland annat införandet av Lex Pysslingen.

På samma sätt som Laila Freivalds köpte en allmännyttig hyreslägenhet på Kungsholmen och tjänade en ordentlig hacka. Detta trots att hon varit med om att införa nya regler som motverkade hyresgästers möjligheter att köpa sina lägenheter och samtidigt som hon själv hårt kritiserat ombildningen av allmännyttans lägenheter.

I båda fallen tror jag man kallar sådana beteenden för hyckleri.

Nåväl, som hycklare är de ändå lite av amatörer. En riktig hycklare är Michael D. Duvall från Orange County. Det är nog avsaknaden av sådana här "scumbags" som gör svensk politik lite beige.

Duval som är en republikan med "traditionella familjevärderingar", dvs en ganska typisk amerikansk högerpolitiker, sitter i salen och diskuterar med sin bordsgranne. Vad han inte vet är att hans mikrofon är på, vilket kanske inte gjort så mycket om det inte vore för ämnet för hans diskussion. Han sitter nämligen och skryter om hur han bedragit sin älskarinna. Han beskriver detaljer från hans sexuella eskapader med en nästan 20 år yngre lobbyist.
Så på bara några minuter lyckas han avslöja sig själv för att bedra sin fru, sin älskarinna, samt att han förmodligen "utnyttjat" en lobbyist, och det där med en värdekonservativ syn på familjen är nog bara att glömma.

Artiklar: DN1, Expr1, OC Weekly,
(Uppdatering: Expr2, Expr3, Expr4,
Bloggar:
1, 2, 3, 4, 5, 6


Inga kommentarer: