onsdag 2 september 2009

Somliga frodas i panik

Hystering kring svininfluensan når nya oanade höjder. Människor knyter sina fanatatiska åsikter kring influensan och har självklart alla svaren. Nu senast Annika Dahlqvist och hennes LCHF. Lite bacon fixar immunitet mot influensa och hon ska minsann inte visa någon solidaritet. Förresten beror cancer på för lite bacon, så både jag och även alla barn med barncancer ska förstås skylla sig själva för att inte ätit tillräckligt med tamgris i våra liv. Hon har dessutom lyckats hittade någon pensionerad landsflyktig medicinare att ställa sig bakom sina oförblommerade och självsäkra uttalanden. Lågt med kolhydrater och nyttiga fetter är nog bra, men det är inte lösningen på alla världens problem, inte ens för någon som vill göra karriär och tjäna sitt uppehälle på sådana påståenden.

Inte heller andra tossigheter ger lösningen. För en majoritet av alla människor är det här en lättare förkylning. För de som har riskfaktorer är det en annan sak och där bör man vara extra försiktig. Men när hystering pressas fram bland vanligt folk av människor som tjänar pengar på detta (media, läkemedelsindustri, WHO, Smittskyddsinstitut som behöver motivera ökad statlig finansiering, försäljare av verkningslösa munskydd), eller bara människor som är ute och hamstrar handdesinfektion på apoteken, så kan hysterin i sig bli farlig.

Ja, en person har hittills dött. Han tillhörde gruppen människor som tillhör en eller flera riskkategorier, och alltså mycket väl också kunde ha dött om han fått den vanliga influensan förra året.

Nej, njut av livet och älska varandra. Det kanske är en chockerande nyhet för alla, men vi kommer alla att dö. Frågan är bara vad Du tänker göra fram till dess? Oroa dig och jaga handdesinfektion och munskydd?.

Artiklar: AB1, AB2, AB3, SvD1, SvD2, SvD3, Svd4, SvD5, SvD6, DN1 , DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, DN9, DN10, Expr1,
Bloggar: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har också bloggat om LCHF och Annika..
Läs här:
http://pysan.wordpress.com/2009/08/31/lakare-ska-informera-pa-ett-for-folket-trovardigt-satt/

Kram Pys