måndag 27 juli 2009

Bruno

Jag brukar inte alltför sällan ha en del att säga om religiösa organisationer och kyrkor. Idag vill jag dock ge en eloge till Kyrkans Tidning, som visar reklamen för filmen Bruno, i all sin homosexuella dekadens. Det visar dels på tolerans och dels på att det finns en del moderna människor i kyrkans organisationer som inte faller för lättköpt homofob argumentation som t.ex. frälsningsarméns "..den står för en livstil vi inte stödjer".

Man behöver inte vara HBTQ-person, man behöver inte ens gilla HBTQ, men det är viktigt att försvara deras rättigheter.

Så för alla som inte är homofober, för alla HBTQ-personer och för alla som kan acceptera att det finns människor som gör andra saker i sängkammaren än vad de själva gör, kan jag bara uppmana att sluta handla på Myrorna, pengar till Stadsmissionen kan ni ge till andra organisationer och ser ni några gamla Frälsningssoldater på stan, tala om för dem att de står för en attityd som du inte stödjer.

Man tycker att med alla de problem som finns i världen så kunde väl kyrkor fokusera på dem istället för att uppröras av bilder och reklam eller att förfölja människor på grund av deras lagliga rätt till en viss sorts sexualitet. Samtidigt som t.ex Katolska kyrkan länge gjort allt för att dölja sina olagliga sexuella övergrepp, så driver man på införandet av lagar som förtrycker människor baserat på deras lagliga sexualitet. Det ökar knappast trovärdigheten hos en religions kärleksbudskap, utan visar mer på en mycket gammaldags trångsynthet.

Irländarna går ett steg längre, men det landet är också så genomsyrat av katolska kyrkan.


För er som har svårt att höra telefonrösten eller har svårt att förstå Irländskan:

...Today we are showing Bruno at 3.15 and 8.20. Now Bruno is particularly vile and leads to a hell of a lot of complaints from people who say "we did not think it was that bad". It is that bad. It will offend every prejudiced in the book believe me. So don't come on after the film and tell us how horrible it was. One or two people have enjoyed it though...

.... Idag visar vi Bruno klocka 15.15 och 20.20. Bruno är särskilt avskyvärd och leder till en helvetes massa klagomål från människor som säger att "vi trodde inte att den skulle vara så hemsk". Men den är så hemsk. Den kommer att förolämpa varenda fördomsfull människa som finns. Så kom inte efteråt och beklaga er om hur hemsk filmen var. En eller två personer har dock funnit filmen underhållande.

Artiklar: DN1, Kyrkans Tidning

Inga kommentarer: