fredag 1 maj 2009

Kärleksbudskapet


Jag har inga nära vänner som mig veterligen är homosexuella. Om de vore det hade det heller inte spelat någon som helst roll. Men likväl anser jag det en viktig mänsklig rättighet att ha en sexuell läggning som avviker från den heteronormativa, på samma sätt som man har rätt att tro på vilken religion man vill, utan att för den skull förföljas eller hånas.

Pastor Åke Green fortsätter att sprida sitt kärleksbudskap som dock bara inbegriper vissa människor. Enligt honom är en del av världens befolkning att betrakta som en cancersvulst på samhällskroppen. Och jag antar att han har en slutgiltig lösning hur man bör hantera dessa.
Nu reser han dessutom runt i små odemokratiska länder och propagerar mot homosexuellas rättigheter. Bland annat i länder där homosexuella sänds i fängelse.

Expr, NA

Att man i Sverige 2009 kan hitta anhängare gör en än mer deprimerad.

Den amerikanske pastorn Fred Phelps, en av pastor Greens supportrar, visar ganska väl den människosyn dessa människor representerar.

Det finns mycket i bibeln som man kan plocka ut som enskildheter. Bakgrunden till att vissa kyrkor finner homosexualitet så viktigt kan man bara gissa sig till. Men att man kan propagera för förföljelse, fängelsestraff och i många fall dödsstraff och samtidigt kalla det ett religiöst kärleksbudskap

Bloggar: 1, 2

Inga kommentarer: