tisdag 28 juli 2009

Kort status

LK 1.7, Neutrofila 0.8, HB 79, CRP 14, Trombocyter 60. Alltså, de vita är på väg upp (yippee), HB lågt och måste in för transfusion idag. CRP tyder på att jag inte har någon infektion. Trombocyterna har fortsatt rasa. Vet inte varför och det är inte så bra. Men jag misstänker att det är kombinationen cellgifter och Neupogen som gör det. Än så länge påverkar det inte ens min Fragmindos och det var ett par månader sedan jag fick transfusion av trombocyter. Nackdelen är att man inte kan ge hur mycket transfusioner som helst eftersom det kan leda till att antikroppar bildas och att man sedan inte längre tål trombocyttransfusioner. Om det dessutom är cellgifterna enbart som gör att de går ner så innebär det att man inte tål cellgifterna. Men än så länge är det inget jag oroar mig för.

6 kommentarer:

Ulrika Malm sa...

Hej David! Hittade den här sidan av en slump och undrar om du den den David jag jobbade tillsammans med på DSLD / CSNA? Du skriver fantastiskt bra, jag har suttit och läst bloggen en lång stund. Hang in there! Hälsningar Ulrika Malm

David sa...

Hej Ulrika,
jo jag minns dig. Roligt att du tycker om mitt skrivande. Det är en terapi som verkligen hjälper.
Må gott
/David

Anonym sa...

Nu går vi om varandra. Ska in och lämna prov imorgon. Du har helt rätt i att rummen på Huddinge är finare men men det blir nog betydligt svårare att "make" friends. Man känner sig som ett UFO i den korta korridoren, inte en människa som var ute och gick... Jag blir nr 14 i Sverige att få dubbla cords!
Kram
Yvonne

David sa...

Yvonne,
och jag som ska in på torsdag igen.
Jag vet hur känslan är innan transplantation, lite nervöst, men tänk efteråt när allt är fixat och klart. "delade" rum med en på dagvården i dag som var fri från cancern sedan 18 månader (hade lite benmärgsproblem o annat), men det måste ändå vara en känsla att vara av med eländet.
Kram
David

Anonym sa...

Så bra att dina värden är bra.. och det är bara di där små trombocyterna som vi får ta i örat ett tag...

Må de också bli bra..

Kram Pys

David sa...

Tack Pys,
Kram
/D