onsdag 15 juli 2009

Jag, en vampyr?

I sann konspirationsteoretisk anda börjar jag nu förstå hur allt hänger ihop. Att jag idag varit på Karolinska och fått en blodtransfusion med två påsar blod har egentligen ingenting med min sjukdom att göra. Jag är vampyr helt enkelt. Att jag dessutom satt och pratade länge med min blogg-vän, Draculla, inne på avdelningen medan jag fick blod hänger förstås också ihop med det.

Men det som fick poletten att ramla ner artikeln in i Expressen om vitlök. Jag förstår ju nu skälet till min avsky för vitlök. Att nu Expressen visar att jag har haft rätt i alla år, gör en Messerschmit som jag, inte mindre glad.

Som vitlökshatare får man problem, särskilt på vissa restauranger, där kocken tror att en maträtt bara kan tillagas om man kontaminerar den med vitlök. Fast en gång fick jag lite revansch på vitlöksmaffian. Vi skulle ha ett knytkalas hemma. Och våra grannar skulle ta med sig någon sorts gryta. Strax innan vi skulle äta kom grannfrun och frågade mig lite nervöst om jag var allergisk mot vitlök eller om jag bara ogillade smaken. Jag misstänkte vad hon fiskade efter och sa med naturligt oskyldig min. "- Ja, jag får anafylaktisk chock av vitlök. Det är rätt läskigt faktiskt". Hon blir blek och går därifrån. Till saken hör att hon var sjuksköterska själv, så hon borde kanske ha sett igenom min elaka lögn. Min dåvarande sambo kom dock och skällde på mig för att jag var så elak. Hon hade givetvis berättat sanningen, dvs att jag inte alls var allergisk, bara hade en djupgående avsky för smaken av vitlök.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad trevliga att du och Draculla hade det trevligt..

Fast jag gillar humorn med vitlöken.. det behövs ibland.. fast jag själv gillar vitlök.. men man behöver inte ha det i allt...

Kram Pys

David sa...

Jo, jag har utnämnt mig till B15-groupie. Det är så många man känner nu på avdelningen, så när jag får blod på dagvården så tar jag hellre min hängare och går över till avdelningen för en fika.
Kram
D

Draculla sa...

Det gäller att fixa ett party så ofta man kan ; )