onsdag 8 juli 2009

Hur står du ut stackars människa

Expressen skriver idag:

"Varning för nya kraftiga skyfall", "Kommer bli stora problem med översvämningar". Och den bästa av allt: "Nu sveper Polen-kylan in över Sverige. Katrin Zytomierska, som har sitt ursprung i Polen, vet hur du klarar av väderomslaget. (Äntligen kan jag pusta ut).

Som tur är får vi veta från Expressen hur man både skyddar sin villa och hur samhället kommer ordna med evakuering av patienter och allt annat.

Tur är det också att Expressens nyhet från i förrgår, den om att "Nu är ryssvärmen på väg hit", inte slog in. Så slipper vi i alla fall oroa oss för det.

Samtidigt kanske vi inte blir smittade av Ockelbosjukan som Aftonbladet rapporterade om igår, för nu fryser väl myggen ihjäl, som för övrig plågar alla i nord-Uppland också det enligt Aftonbladet.

Ockelbosjukan i Aftonbladsk tappning är givetvis dödlig. Enligt smittskyddsinstitutet drabbar den främst vuxna, 80% blir friska utan behandling, men för ca 20% kan man ha kvarstående ledbesvär. Hur många som dör framgår inte, för det var kanske länge sedan någon gjorde det.

Som tur är finns det knappt några mygg alls i Stockholm och närförorter, så jag tänkte ta en promenad i kvällssolen innan kylan och översvämningarna kommer.

Artiklar: Expr1, Expr2, Expr3, Expr4, Expr5, AB1, AB2, SvD1,

2 kommentarer:

MiaS sa...

När jag läste om ryssvärmen for tankarna till nåt radioaktivt...

Mary sa...

Ja du. Katastroferna i rubrikform tar sig allt lustigare uttryck...