fredag 28 augusti 2009

Status - Permis

Efter att ha haft hemskans ont igår trots hinkvis med morfin, så släppte det efter att jag fyllt en spypåse. Jag förstår så här efteråt att det inte bara var det faktum att jag hade en växande lymfkörtel i magen, den hade troligen börjag knipa åt tarmen så att allt jag åt och drack lade sig bara som ett extra tryck. Men som sagt efter det så kändes det bra och dessutom med all morfin i mig samt 10 dexacortal-tabletter (kortison) som höll mig vaken, så blev det en av de mer produktiva kvällarna och nätterna vad gäller bloggen.
Nu har jag fått två omgångar cytostatika igår och idag med Adriamycin och en ny variant vars namn jag nu inte kommer ihåg (chemo brain again). Men nu har jag permis till imorgon då jag ska in igen och lämna lite blodprover så att de har koll på att njurarna inte pajar ihop. Och sen hoppas jag kunna vara hemma och bli utskriven per telefon på måndag. På så sätt slipper jag åka via akuten om jag skulle bli sämre i helgen och behöva åka in.
Det enda tråkiga är att jag har en kall Chablis i kylen, men den får jag nog vänta med lite. Tror inte morfin och vitt vin är någon bra kombo.

4 kommentarer:

Anonym sa...

-Vet inte vad jag ska skriva för det faller sig så plumt och kommentarer såsom stärkande tankar odyl förbättrar ju inte det faktum att du har ont.
Hursomhelst vad jag vill ha sagt är att du är OTROLIG, visar oss trogna läsare vilken kämpe av stora format du är.

Allt väl,
Sesanne

Anonym sa...

Jag tar gärna ett eller två glas vin på fredagskvällen.. för jag tänker så här...

Mitt välbefinnande måste få utlopp.. för cancern ska inte få ta allt ifrån mig.. den har tagit köttfärssåsen och den har tagit ölen.. (öl smakar metall och det gör såsen också)...
Lite roligt måste jag få ha... därav så dricker jag ett eller två glas vin.. vitt vin då.. för rött vin tål jag inte...

Kram Pys

David sa...

Tack Sesanne,
du må tro att jag är glad över att ha så många OTROLIGA läsare, som ständigt ger stöd och uppmuntran. Det betyder mycket.
kram
David

David sa...

Pysan,
jag håller helt med. Problemet är att jag inte törs dricka något när jag går på smärtstillandet. Fast nu verkar det som Oxycontinet åtminstone ger samma sorts berusning även om smaken inte riktigt ligger i nivå med en chablis.
Men smärtorna är borta (tror jag) så snart kanske jag kan öppna flaskan och ha en helkväll.
kram
David