måndag 10 augusti 2009

Gör en insats


Uppsalaföretaget Oncolog Medicals har fått nya order på sitt logistiksystem för Protonstrålning, skriver UNT.
"Protonterapi blir en vanligare behandlingsmetod mot cancer, framför allt barncancer där det är viktigt att behandlingen inte skadar andra organ i kroppen, samt vid behandling av cancer i känsliga kroppsdelar, till exempel i huvudet, halsen eller prostatan, säger Hans Dahlin."
(Protonstrålning är inte detsamma som PET-kamera, Positronemissionstomografi).

Det är roligt att se att många försöker göra en insats för sjuka barn. Både Nalles Resa, Nordic Garrisson, och Willefonden arbetar med att göra livet lättare för sjuka barn.

På Nalles Resa hittade jag följande om ICE, som jag tycker är en strålande idé.

ICE
Om du hittas akut skadad eller sjuk och inte kan tala kan dina närmast anhöriga snabbt kontaktas om du lagt in dem i din mobiltelefons adressbok under namnet ICE. ICE är en förkortning av engelskans In Case of Emergency.

Så här gör du för att lägga in ICE i mobilen:
  1. Lägg till en ny kontakt i telefonboken
  2. Skriv in ICE1 följt av vilken relation du har till personen (t ex wife), dennes namn, +46 och sedan telefonnumret utan den första nollan.
  3. Vill du lägga till fler kontakter, skriv ICE2 etc.

Tänk på att använda landsnummer (+46 för svenska kontaktpersoner) och engelska som språk så att funktionen även fungerar när du är utomlands. Du bör självklart berätta för de personer du lagt in under namnet ICE så att de vet om det.

Tips!
Om du vill undvika att din mobiltelefon presenterar dina kontaktpersoner som ICE när de ringer till dig kan du lägga in tecknet * direkt efter numret till din ICE-kontakt. Numret kommer ändå fungera om man behöver ringa din ICE-kontakt i en allvarlig situation.

Igår avslutades cykelloppet, Ride of Hope. Ett cykellopp från Lund till Stockholm till förmån för Barncancerfonden. I lördags hade man samlat in över 300 000 kronor.

Frågan är Vad gör Du?

Om du inte ens kan avvara en tjuga så här efter semestern så må du vara förlåten, men alla ni andra kan nog skrapa fram några kronor.

Ge en slant till Barncancerfonden eller när du står i kassan på MacDonalds och väntar på dina Happy Meal till ungarna och något flottigt till dig själv, lägg en hundring i sparbössan. Det står Ronald MacDonald på den. Det är inte pengar som går till någon amerikansk reklamclown för MacDonalds. Pengarna går till Ronald MacDonaldhus som ligger i anslutning till flera svenska sjuhus. På dessa hus kan föräldrar bo när deras barn tvingas ligga på sjukhus. Det är självhushåll, men det finns husvärdar som hjälper till, och hjälp behövs när man kanske måste vara hemifrån i månader för att ens barn är sjuk och måste ligga på ett sjukhus långt hemifrån.

Svenska MacDonalds har givit 5000 000 kronor till fonden. Svenska MacDonalds VD Paul och hans fru Iréne hade ett barn som dog vid 16 års ålder. Så det finns ett verkligt och personligt engagemang från både företag och dess ledning för den här fonden.

Vissa företag satsar på segelbåtar andra satsar på golf, men du kan kanske satsa på något som verkligen betyder något för någon.

Artiklar: UNT1, UNT2, FB, NewsDesk, SR1, SR2, Svd, AB1

2 kommentarer:

Anonym sa...

Japp.. det är bra.. ge de där företagen på båten bara.. för de är ju helst bara till de anställda...

Kram Pys

Camilla sa...

Tummen upp för Ronald McDonald's husen! Värdarna är helt fantastiska och underbara:-) Skänker alltid pengar dit och till Hjärtebarnsfonden.
/Camilla