fredag 28 augusti 2009

Bästa Websiterna enligt Time magazine

Time Magazine har kommit med sin "The best in the Online World"-lista. Om man skippar sådana som hjälper dig göra en bordsreservering på restauranger i Los Angeles, eller hur du shoppar i USA (för att inkluderas i en lista med "Världens bästa.." är det påtagligtmånga som bara har ett intresse för amerikaner, t.ex. Hulu som bara kan användas från USA, i regel), samt de uppenbara och välkända (google, youtube etc),så finns här några som jag fastnat för och kanske kan vara värda en extra titt:
1. www.fora.tv

En blandning av TED.com och Discovery channel. Populär vetenskapliga föredrag inom ekonomi, miljö, politik, vetenskap, teknik och kultur. T.ex.:

2. www.academicearth.org
Gratis föreläsningar och kurser från de allra bästa universiteten i USA. Några exempel:

3. www.supercook.com

Vet du inte vad du ska laga till lunch? Öppna kylskåpet och skafferiet och skriv in på Supercook vad du har, så föreslår den dig ett antal maträtter som du kan laga baserat på det. På skoj matade jag in: Jordnötsmör, ägg, avokado, bröd, mjölk, rökt lax och bakpulver. Av 2000 recept så var det 33 som jag direkt kunde börja laga. Fast det är en amerikansk site, så det är kanske förståeligt att de flesta recepten på ett eller annat sättbaserade sig på jordnötsmöret.

4. www.issuu.com

Tidningar eller framförallt magasin inom en mängd områden som är läsbara på nätet.Några stickprov av de tusentals magasin som finns tillgängliga

Siten är lite långsam när den sorterar ut magasinen, men fungerar i övrigt bra.För egen del tänkte jag spana in "Knight Football 2009", amerikansk fotboll för Hugenotter.

1 kommentar:

Tomas sa...

Stort tack för länktipsen, David. Härliga föreläsare från UCLA . han på bordet tar priset.
Tomas