måndag 3 augusti 2009

Att äta kött är inte dumt

Vetenskapsakademiens framtida styrelse?

Aftonbladet, Expressen och Svenska Dagbladet skriver idag att djuren vi äter är smartare än vi trott. Nu kan jag kanske inte påstå att jag har trott särskilt mycket om hur intelligent djuret är som min fläskkotlett kommit ifrån eller om fiskpinnen kommer från en särskilt filosofiskt bevandrad torsk.

Men visst känns det fruktansvärt att min hotellfrukost igår innebar att 4 små blivande neurokirurger fått sätta livet till i min äggröra och att mitt bacon kom från sittfläsket från en av Sveriges bästa World of Warcraft spelare (bland grisarna vill säga).

Nu hoppas jag bara att tidningarna nu följer upp med en artikelserie där vi även får veta om gurkan är mer intelligent än kokosnöten. Och om rötmånadsjournalister är mer intelligenta än en knippe dill.
(Ja, usch vad jag kan vara elak ibland, men det tror jag att de tål, dillknippena alltså).

Artiklar: AB1, AB2, Svd, Expr

7 kommentarer:

dark & green sa...

Mer frukt och grönt, mindre kött från djur, och mer kött från människor. Och givetvis mindre kött totalt... Det vore perfekt...

http://dark-and-green.blogspot.com/2009/08/vi-borde-ata-manniskokott.html

David sa...

Njaee, kan väl hålla med om att vi borde äta mer frukt o grönt (även om det tar emot), men att bli kanibal tror jag inte på. Dels för att man kan få Creautzfeldt-Jacobs sjukdom, och dels skulle jag tycka förfärligt synd om den som fick mitt sega fläsk på sitt middagsbord. Blää.

dark & green sa...

Creautzfeldt-Jacobs sjukdom får man nog bara av hjärnan....

Men du kanske skulle kunna bli ett gott isterband för miljöns skull....

; )

David sa...

Ja, eller varför inte införa lite nya traditioner. Istället för julgris, lite mormor. Och Burger King kan ju då få en helt annan betydelse.

dark & green sa...

LOL... Burger king vore helt plötsligt intressant...

Mib sa...

kan ju inte riktigt låta bli att skratta samtidigt som man är lite smått chockerad kanske...
Har ju länge tänkt att djur är intelligenta men att det skulle göra nån skillnad för vad jag stoppar i mig tror jag ändå inte.

Mattias sa...

Alltså, oavsett om de är smarta eller inte. Varför är det okej att plåga och döda nån som vill fortsätta leva och ha det bra?

Jag har levt med hundar och katter, en del mer smarta, andra mindre... men aldrig att jag skulle komma på tanken att ha ihjäl dom bara för att tillfredsställa mig själv. Det är inte direkt som att jag lever på en öde ö. Känner precis likadant för andra djur också, varför döda dom när det finns minst lika bra vegetarisk mat i mataffären runt hörnet?

Tycker det borde vara obligatoriskt med en utflykt till en grisfabrik för alla som äter kött. Tror alla med lite empati i kroppen skulle vända i dörren och börja käka sojahamburgare istället.