fredag 29 maj 2009

Trycket

Nu var inte mina röda så låga (däremot blodplättarna), men jag får i alla fall en transfusion. Det som jag känt av är det låga blodtrycket. 97/77. Måste vara för att jag är så fantastiskt vältränad. Vilopulsen ligger dock på 114.

Så av rent medicinska skäl ska jag försöka reta upp mig själv (höjer blodtrycket). Men inte ens idioter, dumhuvuden eller bara tröttsamt jobbiga människor tycks åstadkomma det.

Ta, t.ex. en person som Anna Wahlgren som förespråkar någon sorts medeltida tortyr för att få bebisar att somna. Det är svårt att bli arg på människan, det bästa vore väl bara att spärra in henne eller porta henne från internet. Man får hoppas att inte alltför många osäkra föräldrar lyssnar till henne. Såvitt jag vet så är hennes enda merit att hon reproducerat sig med en drös olika män, vilket knappast gör en till en auktoritet i barnuppfostran.

Artiklar: AB1, AB2, AB3
Blogg: 1

Och, kanske inte riktigt på samma nivå, men ändå så urbota dumma är Nordkoreas diktator och Eritreas diktator. Spärra in dom! (Att porta dem från internet tror jag inte fungerar. Den fria delen av internet i Nordkorea är väl dessutom bara en koppparkabel från Kim Jong Ils sovrum till vardagsrum.). Samtidigt så är idioti i kombination med vapen och eller makt ingen bra blandning alls. Tanken att 1.9 miljoner soldater skulle drabba samman på Koreahalvön är skrämmande minst sagt.

Seså, då var det 106/79.

Egentligen räcker det nog med att läsa Aftonbladets nätbilaga för att justera mitt blodtryck. Tyvärr är den rätt innehållslös och tråkig (jo, jag medger att jag ofta länkar till den dock). Jag köpte papperstidningen DN idag, ett tjockt härligt nummer som skulle hålla mig sysselsatt på sjukhuset. Lurad än en gång. Papperstidningarna börjar mer och mer likna ett kabel-TV abonnemang. Man har 100 kanaler och absolut inget att se. Dagens DN innehöll idag ”Bostadsbilagan”, 76 sidor fastighetsmäklarreklam och dessutom en TV-bilaga över allt värdelöst man tänker visa på TV.

Jag dumpade allt utom kulturbilagan i väntrummet efter att ha läst allt det intressanta i tidningen på 48.6 sekunder.

Kulturbilagan brukar innehålla en del intressant, ibland. Nu fastnade jag för en ”kommentar” i kulturbilagan, av Andreas Malm. Vilken variant av vänsterextremism han lystrar till har jag inte brytt mig om att ta reda på. Men han borde vara glad att jorden är rund annars hade han nog för länge sedan halkat av på vänsterkanten. Hans kontrahenter är islamisten/fanatikern Mohammed Omar och hans lärare antisemiten Lars Wilhelmsson.

Det blir ju inte precis något finlir i en sådan debatt, utan mest ett bollande med extremistiska förhållningssätt och sanningsrelativism. Men om man på DN anställer extremister så blir det svårt att hålla en debatt överhuvudtaget.

Så sjönk det igen, till 107/60. Det kanske beror på att jag sprang på följande artikel:

Metronomisk terapi verkar intressant. Det är väl en variant av det jag kommer få. Dvs istället för att slå till cancern med storklubban var tredje vecka och sedan spendera två veckor att själv komma tillbaka till livet, så ger man cancern en daglig örfil.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Själv sticker jag nålen i mig och ger mig själv EPO..

Det får mitt blod att börja bli mer..

Kram Pys

David sa...

Jag har Neupogen, som är ungefär samma sak. Benmärgsstimulerande, en påverkar egentligen bara de vita. Röda och gula får jag i påse vid behov.