lördag 23 maj 2009

Bara smala människor är lyckliga och framgångsrikaFeta människor är fula, lata, misslyckade och får aldrig någon framgång eller vackra framgångsrika partners. Det är därför viktigt att man tidigt inser att bantning och hård träning inte har något med hälsa att göra utan bara utseende. Det är media och modeindustrins budskap till dagens unga tjejer.

Den tidiga bantningen som helst ska påbörjas med starkt stöd av föräldrar, ska göras så tidigt som möjligt. När barnet sedan kommer upp i skolåldern och kan börja läsa, kan han/hon ta del av den uppsjö av websiter som ger stöd på det här området.Rökning, det bästa sättet för en ung tjej att hålla vikten (och imagen)


Dels har vi pro-anorexia siter, tränings och bantningssiter, eller de rena inspirationssiterna om mode och kändisvärlden (de flesta drivna och sponsrade av starka kommersiella intressen). Självklart ska man även sola, hårt och länge och insmord i mycket kokosolja. På vintern ingår självklart det dagliga solariebesöket.

Så, lagom till tonåren så har individen kunnat utveckla dels den (normala) abnorma synen på mat och träning som behövs, och dels kanske också lyckats lägga sig till med tillgängliga hjälpmedel.

Det bästa hjälpmedlet och enklaste att börja med är pekfinger och långfinger. Efter maten trycks dessa ned i halsen för att återställa ordningen, därefter sätts en cigarett mellan fingrarna. Cigaretten som dels ger den tuffa och glamorösa looken hjälper också till att hålla hungern borta.

Givetvis kan man sedan även gå över till tyngre droger som kokain, crystal meth, amfetamin och andra hungerstillande preparat som dessutom återigen skapar den där spännande imagen som alla så gärna eftertraktar från de senare tonåren och uppåt.
Tara Palmer-Thomkinsons nya kokainnäsa
Det är så viktigt att hålla kroppen i form. Dessutom finns det numera en massa bra preparat.

Nu är du förhoppningsvis bland jetsettarna, smal, spännande och lite farlig. Nu hittar du din framgångsrika partner med samma intressen och syn på livet. När han sedan släppts från fängelset för sina narkotika affärer och flyttar hem till din hyrestvåa i förorten och dina fem barn, så kan ni se fram emot en underbar tid tillsammans.

Och när era barn kommer upp i tonåren så kan ni båda börja bekanta er med sjukvården. För ni har nu med stor sannolikhet utvecklat förstadier till olika cancerformer, Kol och annat. Och självklart kommer du även nu se fördelarna. Rökning orsakar försämrad blodcirkulation som gör att man lätt får kallbrand och får amputera lemmar (se där ännu mer viktminskning). Av cytostatikabehandlingar tappar du ditt hår men får chansen till bidrag till peruker av alla de slag.

Och i och med detta så kommer ni inte behöva se era barn växa upp eller någonsin möta era barnbarn. Men ni har ju haft ett långt och lyckligt och framgångsrikt och vackert liv. Eller hur?


När man får cancer får man rätt till bidrag till en peruk


Kallbrand på grund av rökning.


Vackra tänder av haschrökning

Men om du nu kan välja. Välj bort en livsstil som leder till cancer, välj bort en strävan efter en förljugen mediabild av hur man ska vara. Var glad, hälsosam och försök stå emot allt det du egentligen inte behöver. Styrka är att stå för det man tror på. Och har man kompisar som vill att man ska prova saker man inte vill, så är det bättre att välja andra kompisar.

De lyckligaste människorna i världen hittar du nog inte bland de rikaste, kändaste eller vackrast. Det troligaste är att du hittar dem bland de friskaste och gladaste. Så sträva efter att må bra och var glad.
Visst kan du fortfarande råka ut för cancer. Cancerformer som har med ditt genetiska arv, miljö-faktorer du inte kan värja dig mot och cancerformer där man helt enkelt inte vet vad som orsakar dem. Men för alla de former som du kan påverka själv. Gör det.

Artiklar: AB1, AB2, Ab4, Expr1, Expr2, Expr3, Expr4, Expr5, Dagbladet, HD, Metro, SsD
Bloggar: 1, 2

En eloge till Blondinbella som faktiskt på det här området har en hel del vettigt att säga unga tjejer. Hon har nog ibland fått lite oförtjänt dåligt rykte och stå galjonsfigur för många mycket mer intetsägande unga modebloggare.

3 kommentarer:

lars.lonnberg sa...

Tack David för att jag fick läsa din blogg. Jag har varit runt i hela cybervärlden på olika länkar och nya länkar osv. Denna dag inte ett liv som farbror Melker sa, det ha varit ett djävla liv med min resa. Åter igen TACK
Lars på sal 15

Anonym sa...

Det är skillnad på dem som vet att man kan få cancer av vissa saker och fortsätter glatt med dem...
Än de som har gjort allt för att slippa cancern.. men får den ändå...

Jag gillar ditt ironiska sätt..

Kram Pys

David sa...

Tack Lars,
och tack för ditt bidrag till insamlingen.