onsdag 13 maj 2009

Fame

"I'm famous, I'm famous" (Steve Martin i filmen Supernollan från 1979, när han upptäcker sitt eget namn i telefonkatalogen).

Fast egentligen blir jag mer fundersam när jag ser att man i den kommersiella papperstidningen Svenska Dagbladet kopierat in sju bloggares texter, däribland mitt inlägg om Sodexo-maten. Givetvis utan att ha tillfrågat mig, givetvis utan ersättning.

Är inte detta en form av piratkopiering, där det dessutom är tydligt att man tjänar pengar på det. (Nåväl, mitt lilla bidrag kanske inte resulterar i någon jättestor upplageökning för Svenska Dagbladet). Ett blogginlägg med en länk till Svenska Dagbladet är heller inte att betrakta som en insändare (i så fall skulle jag kunna lägga ut hela Svenska Dagbladet på min blogg eftersom de länkar tillbaka).

Nej, jag hade nog större tilltro till att gammelmedia kunde hantera det här med upphovsrätt, men det verkar inte så.

Andra piratkopierade bloggar: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Brottsplatsen: Svd1, SvD2

Om jag hade blivit tillfrågad så hade jag nog dessutom inte skrivit en så fjösig kritik och vräkt på lite mer som jag brukar.

I den sista artikeln beskriver man den s.k. "So Fresh"maten (låter inte det som namnet på grismat?) och att idén med den här maten är att den läggs färsk i plastbyttan och sedan skickas till sjukhuset där den tillagas i mikro (underbart med färsk fisk tillagad i mikro med varma rivna morötter). Men mot slutet av artikeln så säger en Sodexo representant att "en del tillsatser är ju bra ... och ser till att maten inte härsknar". Ok, så maten man lägger i plasttrågen är alltså inte garanterat färskt, eller så levererar man inte direkt till sjukhusen.

Faktum kvarstår Sodexos mat smakar bajs redan i munnen.

6 kommentarer:

MiaS sa...

"Fjösig kritik" hahaha...

Cattis sa...

Hej!

mm.... så kul att man fick veta att man var famous...

Är det i papperstidningen du funnit det?

Cattis numera piratkopierad, undrar vilken advokat jag ska vända mig till ;-)

Christopher Anderton sa...

Tjipp! Hittar inte var dom skulle ha tagit tex. Är det i den tryckta delen?

I övrigt är det skrämmande läsning när dom försvarar sin mat från helvetet.

MvH/Christopher från Matblogg
(christopher at matblogg.se

David sa...

Sidan 6-7 i dagens papperstidning.

Anonym sa...

Oj.. du är ju känd...

Niger i din närhet och lämnar fram autografblocket.. :-)

Kram Pys

David sa...

Pysan,
du e rolig du :-)