söndag 31 maj 2009

Eating dirt


Lördag, solen skiner och det är fotboll. Vi möter serietvåan Djurgården. Efter ett par timmars match står det klart. Vi har krattat gräsmattan med Djurgården, sopat dem av banan, och trots att vi fick en del straffar som verkade tillhöra fotnötter i appendix till regelboken (som att vissa spelare har fel nummer på sina tröjor), så vann vi med 33-12. Fantastiskt. Nu ska i ärlighetens namn sägas att domarna är både duktiga och trevliga. Å andra sidan (miss-)lyckades vi sparka ett fieldgoal som istället åkte rätt i ansiktet på en av domarna som gav en saftig blåtira. Och Djurgården kämpade väl genom hela matchen.

Så, fortfarande obesegrade och ett SM-slutspel kan vi se fram emot till hösten. Ja, SM i amerikansk fotboll är inte samma sak som i de större sporterna där konkurrensen är mycket större, men det är lika roligt både för grabbarna och för oss cheerleaders.

En skillnad mellan vårt lag och de övriga är att efter matchen är slut, så brukar de andra laget gå och byta om och käka korv. Våra grabbar kör efter 2-3 timmar match, en halvtimmes träningspass som börjar med att springa idioten över hela plan och sedan avslutas med stretching. Man blir trött av att se på.

Inga kommentarer: