fredag 22 maj 2009

Torka i bloggosfären

Gårdagen var en rätt okej dag. Fick besök både av en kollega och vän från Holland samt en ny bekanskap och bloggarkollega. Också en drös telefonsamtal från vänner och släkt så de 12 timmarna jag spenderade på sjukhuset gick snabbt.

Fast det var inte skälet till att det inte blev något blogginlägg igår. Det stora skälet var att det inte övrigt inte tyckts ha hänt mycket. Traditionell media hade väl mellandag och bloggarna tycktes ta det likaledes lugnt. Bloggosfären bloggade mest om EU-val och piratparti (mitt intresse inte särskilt högt).

Visserligen fanns där både nyheter om studentföreningar som bjudit in dömda antisemiter och Hugo Chavez fortsatta jakt på fri media i Venezuela, men inte någon särskilt givande debatt i någotdera. Jag såg dessutom något om att konstfackelever idag ska demonstrerar för sin rätt att utmana juridiska, ekonomiska och sociala konventioner. Får man anta att de innebär att de vill ha rätten att fortsätta begå brott, vandalisera och kränka människor som del av sitt artisteri?

Intressant tyckte jag att det var att så många kommit in på min blogg via Aftonbladets artikel om hur tonårs/barn-idolen Miley Cyrus ("Hannah Montana") kallats för fet. Jag misstänker att många vänt ganska fort när de upptäckt att det inte är nytt skvaller de hittat, för några kommentarer har jag inte fått trots rubriken.

Tänk om man kunde få till ett inlägg där man kunde fånga in alla rökande småtjejer och ge dem en tankeställare om ett liv som tonårsmorsor med begynnande Kol och lungcancer. (Ja, det finns ju även en kausalitet mellan cancer och korpulens, men med rökning är den än mer uppenbar. Så fick jag till dagens ord också).

Vi får se, men nu är det iväg till sjukhuset för veckans sista kurer.

1 kommentar:

Anonym sa...

David.. du vet väl att det är det ytliga och det senaste modet som säljer bäst...
Ös på med det och när de väl är här så kan man ge den en lektion i cancer och varför...

Gillade ju det du brukar göra och som du skrev på min blogg... heja dusan...

Kram Pys som nu håller tummar för fortsatt bra behandling och att dina små jävlar får vad de inte drömt om...