onsdag 13 maj 2009

Kådiskollen


Grabben berättade häromdagen att man hade nu sexualkunskap i skolan. Ungefär samtidigt kom RFSUs undersökning (Kådiskollen) som visar att svenska ungdomar är sämst i Skandinavien på att använda kondomer.

Men då kom ju farsans töntiga samling av gamla böcker äntligen väl till pass. Bland alla dessa gamla böcker så finns det även ett exemplar av ”1. Könssjukdomarna, 2. Huden och hudens sjukdomar” i ett band från Bonniers, tryckt 1926. Med bilder.

Det finns två reaktioner en pojke i de yngre tonåren kan få: 1. Bli generad eller 2. Med skräckblandad förtjusning kasta sig över boken med alla dess äckliga bilder. Grabben valde till min glädje det senare. Jag tror till och med han har med sig boken till skolan idag. Och jag kan riktigt se honom i mitten av klungan av tonårsgrabbar ömsom nyfiket bläddrande ömsom utststötande gutturala läten för att uttrycka sitt äckel.

Förhoppningsvis ger detta inga bestående negativa men, men förhoppningsvis att de kanske får en minnesbild av det bortfrätta ansiktet som ett symptom på 3:e fasens syfilis, när de tvekar att använda en kondom i framtiden.

Artiklar: SvD, DN1, DN2, UNT1, UNT2, TA, DM, Realtid, Metro
Bloggar: 1, 2, 3

Inga kommentarer: