måndag 25 maj 2009

Exklusiv intervju med Expressens chefredaktör

Chefredaktörn!?

(Bloggvaktmästare Gottlieb i en exklusiv (kvalitetsgaranterad) intervju med chefredaktören.)

På frågor om redaktörns förhållande till Wanja och deras 8 kärleksbarn, säger sig chefredaktören inte har några som helst kommentarer eller vetskap om detta. Inte heller hur detta påverkar hans fru, övriga barn eller ordförandeskapet i föreningen för starka sexuella avvikelser.

På min fråga om hans senaste bonusutbetalning så trycker han bara ner sitt headset ännu mer över sitt pluffsiga ansikte och låtsas inte förstå någon av mina fortsatta frågor. Detta är givetvis en skandal och ett hån mot demokratin och mot läsarna.

Artiklar: DN1, Resume, SvD, AB, Expr1, Expr2
Bloggar: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Igår hade DN en artikel av mediaforskaren Thomas E Paterson på sin debattsida. 'Teve och nät förlorare när tidningen tynar bort" med underrubriken: En framtid utan tidningar innebär en framtid utan nyheter. Men om nu inte papperstidningar kan åstadkomma bättre nyheter än den ovan (eller för den delen, nyheten om Wanja Lundby-Wedin som Expressen presterat idag), kan det då möjligen vara något lite självförvållat trots allt. Dvs, alla dessa erfarna välutbildade journalister till trots och till skillnad från oss inkompetenta skvallerbloggare.

Att möjligen tidningar som Aftonbladet, Expressen, News of the World kanske kan ha något att göra med nedgången både bland läsare och annonsörer är kanske ändå inte alltför långsökt. Det är i alla fall inte troligt att det är pappersformatet som sådant, eller kanske ens tidningsredaktioner som arbetsorganisation som är den nödvändiga garanten för kvalitet eller lönsamhet. Det kanske inte ens kan garanteras trots journalistutbildningar.

Bloggare: 1, 2, 3, 4, 5


Inga kommentarer: