torsdag 30 april 2009

220 Smittade

Över 200 smittade i Borås. WHO har ännu inte kommit med något uttalande varför man ännu inte med säkerhet kan utesluta en Svensk del av svininfluensapandemin. Av de över 200 smittade har ännu ingen dött, samtidigt meddelar man att det saknas vacciner för den här typen av sjukdom. Allmänheten rekommenderas ännu inte att bära heltäckande skyddsdräkter. Ifall detta skulle visa sig vara den fruktade och ännu inte bevisat dödliga och i Sverige obefintliga svininfluensan, så lär vi få veta det med besked. Allt tyder dock på att det är ett utbrott av vinterkräksjukan på grund av gammal kebabsås.

Artikel: SvD

Och det är väl ungefär av samma skäl som Egyptiska myndigheter nu slaktar alla grisar i landet. Inte för att det har något med svininfluensa att göra (grisar för inte smittan vidare) och inte heller av religiösa skäl (grisar hålls av den fattiga kristna minoriteten i Egypten), nej utan av något annat oförklarligt skäl (t.ex. att dämpa en politiskt skapad panik).

Bloggar: 1, 2, 3

2007 fanns det ca 33 000 000 med HIV. 2000 000 människor dog av AIDS 2007.

Enligt en undersökning från försäkringsbolaget IF kommer 36 procent av landets ungdomar att dricka sig fulla under Valborg (en markant minskning från förra årets 46%). Något självklart att glädjas åt. 64% av våra tonåringar kommer inte att supa sig fulla i Valborg. Jag är ohemult stolt över att vara helt säker på att min tonåring inte är ute och super ikväll, och jag vet många andra föräldrar med mig som känner samma stolthet. Så, låt oss för tusan vara glada över att det finns så många fina ungdomar i det här landet.

Aftonbladet har dock letat vidare och hittat en enkät från Sprit och vinleverantörsföreningen som visar att 83% av pojkarna ska supa och 75% av flickorna ska supa på Valborg. Längre ner skriver man sedan att det är en undersökning på Lunarstorm. Man har kanske inte så bra koll på sina källor, men det är väl underordnat lösnummerförsäljningen återigen.

Artiklar: AB, Newsdesk, DalaNyheter, Svt, VK, Barometern

Inga kommentarer: