torsdag 23 april 2009

USA i skräck! Håller på att förvandlas till... Sverige


I USA betraktas nog Bill O'Reilly på Fox news som en seriös konservativ republikansk journalist och programledare. För de flesta européer är han nog mer en ultrakonservativ extremist. Hans värsta farhåga nu när Obama kommit till makten och man faktiskt börjar fundera på att beskatta de ultraförmögna lite mer och låter marginalskatten öka från 36% till 39%, är att USA är på väg att bli socialistiskt som Sverige.
Å andra sidan så ansåg republikanerna under valrörelsen att hela Europa är socialistiskt.

John Stewart och hans Daily Show är mer i min smak. Om Bill O'Reilly står till höger om KD, så spänner nog Stewart från Socialdemokraterna till folkpartiet och centern. Stewart är åtminstone öppen med att det han sysslar med är satir.

Här är hans bild av Sverige:

4 kommentarer:

helena sa...

hahahaha! ÄLSKAR jon stewart. Och jag gillade din bild m dietvatten :-). Må bättre o kram!

Ingrid sa...

Haha, jätteroligt. Jag gillar också Jon Stewart. (Däremot får jag kväljningskänslor av Bill O'Reilly). Hoppas att du lämnar rapport om helgens fotbollsmatch. I det här huset är "New England Patriots" mycket populära....

många, många hälsningar från Ingrid

David sa...

Ja, Bill O'Reilly är ett större skämt om det inte vore för att många trots allt tar honom på allvar, inklusive honom själv.

Det blir scrimmage i helgen, dvs inga riktiga matcher utan anfallsövningar. Nästan lika roligt. Första vänskapsmatchen blir på 1 maj.
För egen del är det annars Chicago Bears (har kopplingar till Chicago, och dessutom en viss förkärlek till "the underdog", Tims preferenser varierar lite, tror det är Redskins eller möjligen Ravens.

Kram
David

Johan Myrberger sa...

Hitade del två av denna video också (http://www.thedailyshow.com/video/index.jhtml?videoId=225126&title=the). Värd att kika på om du missat den...