fredag 17 april 2009

Jätte-antiklimax


Den vackra utsikten från Huddinge bunkern

Så är man då installerad på avdelningen i Huddinge. Tim följde med mig på morgonen och vid lunch anslöt sig mina föräldrar. Annars har det varit mest prover (20-25 rör med blod, kan inte vara mycket kvar). När det skulle åka hem beställde jag en taxi åt dem och till grabbens stora lycka svänger en 12 meters limosin fram (tack TaxiKurir).

Ett litet orosmoln på himlen har varit min infektion, som jag idag inte känner av något särskilt, men som jag släpat på sedan jag skrevs ut från KS för 2 veckor sedan. Snabbsänkan tycks inte vilja gå ner. Nu vill man göra lungröntgen och en del prover. .......Och precis här avbryts jag av överläkaren som meddelar att min sänka är för hög för att man ska kunna gå vidare med transplantationen som planerat.

Transplantationen skjuts nu upp i 2 veckor. A n t i k l i m a x.

Skälet är den infektion jag har, som jag i och för sig inte känner mig påverkad av, men som efter att man slagit ut mitt imunförsvar och benmärg med starka cellgifter och helkroppsbestrålning, snabbt kan leda till en dödlig lunginflammation. Så, även om det känns surt så är det inget man argumenterar mot.

Jag försöker se det positiva. Om jag får vara frisk och då framförallt att lymfomet inte hinner återkomma, så kan jag kanske ha två riktigt sköna veckor då jag både har ett immunförsvar och bra värden i övrigt. Så, nu ska jag bara beställa lite bra och varmt väder också.

Kortisonsvullet egghead och så min vackra son (till vänster) :-)

2 kommentarer:

helena sa...

Usch, måste du vara inlagd fram tills transplantationen? utan permis? det suger att den är framflyttad, självklart, men det är bättre att ta det säkra före det osäkra ...

David sa...

Nej, till att börja med får jag permis över helgen. Ändå inte så roligt som det låter eftersom jag inte alls planerat för det. Finns ingen mat hemma. Sen ska jag tillbaks på måndag morgon och vad de hittar på då det vet jag inte, men jag tror knappast jag behöver ligga inne de här två veckorna.