torsdag 9 april 2009

Påsk. Nu igen?

I ett sekulärt (och även ett multireligiöst) samhälle känns det svårt att snacka skärtorsdag och långfredag. Jag föreslår därför följande namn för icke-påskfirande personer:

Skärtorsdag byts till Pys-dagen. Alltså, många jobbar halvdag, och vi som (brukade) jobba heldag, lyckades alltid pysa iväg så fort som möjligt efter lunch. Antingen jobbar man hemifrån (såvida man inte är kirurg), eller så smiter man lite tidigare (såvida man inte är pilot). Hade man dessutom en chef som smet tidigare (fast nu är jag väldigt hypotetisk i mitt resonemang förstås), så var det guld värd. I värsta fall hade man en chef som ordnade eftermiddagsfika inför påsken. Men att hålla avdelningsfika 15.00 på Skärtorsdagen, brukade förstås rendera minuspoäng vid nästa personalnöjdhetsmätning (åh, vad mycket skit jag kommer få för det här :-)).

Långtråkdagen - fast den var nog tråkigare förr. Under förra seklet när en annan var barn, då var allt stängt och man visade inga komedier på TV. Man kunde sträcka sig till Ingemar Bergmans "Scener ur ett äktenskap" eller något liknande som alltid fick oss barn att kikna av skratt. Not.

Lösgodisafton - Från att ha varit ett litet påskägg med lite godis, skall nu påskäggen se ut som muterade dinosaurie ägg och utöver kilovis med godis innehålla minst en Xbox eller ett playstation till barnen, en diamantring till frun och en 50-tums LCD TV till pappa.

Familjeplågarsöndagen - När både mamma och pappa insett att gårdagen sabbat nyårslöftet att gå ner 10 kg till sommaren, så tvingas hela familjen till samma bestraffning. Dvs. oändliga promenader, där absolut inget händer och där det inte finns något att se på.

Annanarbetsdagen - Jobbar man med amerikaner och annat löst folk, så kan man ge sig tusan på att de kallar till en heldags telefonkonferens på annandagen. Att försöka förklara att vi inte har deras Pappa-träffar-dotter-i-skolan-dagen, att vi inte firar både Columbus-day och Leif Erikssson-day, att vi inte firar både mors dag, fars dag, barnens hälsodag, föräldrarars dag, men vi firar annandag påsk, är nästan alltid lönlöst.

Till mina LCHF/Atkins fanatiska vänner och släktingar, ger jag här en några länkar till hyllning för bacon: "How to use bacon to make your life increadible and amazing", och en video om hur man gör baconglass.

Glad Påsk på er alla!

Inga kommentarer: