onsdag 15 april 2009

Rötmånad


Rötmånaden brukar vara då man hittar obskyra nyheter som gränsar till vandringssägner. Men redan nu kan de skönjas i gammelmedia. Kan man månne skylla även detta på den globala uppvärmningen.

Aftonbladet rapporterar om ryssen som hostade blod och där läkarna trodde det var cancer, för att sedan upptäcka att det växte en gran i lungan. En märklig röntgenbild ska vara beviset för denna orimliga historia. För att ge historien än mer trovärdighet refererar Aftonbladet till den brittiska konservativa tidningen The Times, som dock tycks vara den enda brittiska tidningen som inte har med historien. Dock en hel del engelska tabloider, samt den självklara garanten för sanning, Pravda.

Artiklar: AB, Inquisitor, Dailystar, Pravda, Sun
Bloggar: 1, 2, 3

Veckans hedersknyffel utsedd: Dr Åke Olsson som har testamenterat 50 miljoner kronor till bildandet av en stiftelse för haematologisk forskning. All heder åt dr. Olsson.
Artikel: Newsdesk

Diskussionen om politikerbloggarnas förmodade låga kvalitet och det låga intresset för dem går vidare. Men är det inte så att en duktig politiker ofta är en person som är en bra talare och inte nödvändigtvis en bra skribent. Till det brukar de ha talskrivare, partisekreterare och andra resurser. Men när en duktig (eller mindre duktig) politiker tvingar sig själv att skriva och det som kommer ut är små korta felstavade meningar som mer ser ut att komma från en tonårig dyslektiker, då är det kanske dags att inse att bloggande och Twittrande inte är något för alla. Kanske borde fler göra som Göran Hägglund och ha en bildblogg istället. En bloggvariant av pekboken.

Inga kommentarer: