måndag 6 april 2009

Kändiscancer

(Short English status below)

Gammelmedia har ett lite speciellt förhållande till det här med cancer. Dels så tycks det vara oväsentligt om det är sant eller inte om det är en kändis som säger det.
Likaså, om det är en kändis som blir sjuk i cancer, så gottar man sig i det på ett sätt om är ovärdigt så till den grad att motsvarighet saknas.

Gwyneth Paltrow, egenhändigt utbildad hälso- och cancerexpert hävdar nu (efter att tidigare häftat att rå mat botar cancer) att schampo ger cancer till bebisar. Är inte det fantastiskt! Av alla vetenskapsmän och Nobelpristagare, läkare, biologer, kemister, så visar det sig att den som förstår vad som orsakar cancer och hur den botas är en Hollywood skådis (hon har en oavslutad utbildning i konsthistoria på UCLA).
Artikel: 24

Farrah Fawcett är inte döende i cancer. Hon har en sällsynt variant av coloncancer och har nyligen tvingats läggas in på sjukhus efter att ha genomgått en alternativmedicinsk behandling mot sin cancer. Hon sägs dock må bättre nu.
Artikel: TimesofI

Expressen skriver under rubriken ”Skräckbilderna på Patrick Swayze”, där man visar en svårt sjuk man, ”Här är chockbilderna som får Patrick Swayze att rasa”. Så därför finner Expressen det viktigt att visa dem igen. Man refererar också till Expressens amerikanska motsvarighet, National Enquirer, och deras rubrik ”fem veckor kvar att leva”. En rubrik som bara satts i rent sensationsjournalistiskt syfte. Den 27 November skrev samma skitblaska (National Enquirer) och upprepas av den svenska dito, ”Patrick Swayze nära döden”.
Bloggar om gammelmedia: 1, 2, , 3

För egen del har jag brottats lite med feber på kvällar och nätter. Inget alvarligt, men mina vita blodkroppar har minskat något istället för ökat, och min sänka har stannat av istället för att sjunka. Det är lite vänta och se. Det som inte får hända är att det vänder igen så jag måste skjuta på onsdagens operation (ny CVK), eftersom jag behöver 10 dagar för att läka innan cellgiftsbehandlingen börjar. Dvs då blir det en förskjutning av hela tidplanen och det vill vi inte.

English version

I have been getting nightly fevers. Not very high, but three nights in a row I have been getting a temperature. My whites has decreased slightly rather than increased, and my CRP has stopped to drop. I will have to wait and see. If it gets worse I need to go to hospital and get some more antibiotics, and in worse case, I will have to move my surgery planned for Wednesday (getting a new catheter). And that I really do not want, as it would jeopardize the whole time plan for the transplant. So, fingers crossed.

1 kommentar:

Ola sa...

Jo, dom är ju alltid värst och bäst på allt "over there". Tycker nog att det är du David som toppar listan när det gäller att skriva om och utbilda oss andra om Cancer. Håller tummarna och tänker på dig !
/Ola