söndag 14 juni 2009

Who let the dogs out?

Nordkoreas Kim Jong Il fortsätter att bjäfsa likt en pilsk toypudel (dock med en klart utvecklad flint). Det är nästan fascinerande att se och höra hur deras absurda världsbild ter sig. Man får hoppas att folket i landet vaknar och att det inte behövs ett krig för att så ska ske.

I Iran har man återvalt (om det nu inte är valfusk), Mahmoud Ajmadickhead till president. Det skrämmande är att det islamistiska prästerskapet anser att han är för sekulär sedan förintelseförnekaren, Israelhataren och homofoben Ahmadinedjadiddad, tillåtit kvinnor att besöka sportevenemang.

Om Hossein Mousavi varit så hemskt mycket bättre vet jag inte, men en något mer västvänlig president hade nog inte skadat. Mousavi hade kanske varit ett steg i rätt riktning.

Förnyat förtroende för denne man?

Artiklar: Svd1, Svd2,Svd3, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, DN9, AB1, AB2, AB3, ND, ND2, NM, Fokus1, Fokus2

Bloggar: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

2 kommentarer:

Mehdi sa...

Det pågår en kupp mot den folkvalde presidentkandidaten Mousavi. Enligt obekräftade uppgifter, har vissa inom det iranska inrikesministeriet läckt ut de rätta valsiffrorna. Dessa visar att Mousavi har fått ca 24 miljoner utav de totala över 40 miljoner röster, därefter kommer Karoubi, den andra reformisten och kandidaten, med någonstans mellan 10-15 miljoner röster. Ahmadinejad har fått närmare 10 miljoner röster. De siffror som inrikesministeriet har offentliggjort är påhittade siffror. Det bästa beviset för detta är att under hela rösträkningen var den procentuella andelen röster för varje kandidat densamma, vilket motsägs av all logik inom statistiken.
Samtidigt har man, som rapporterats, flera högt uppsatta och välkända reformister gripits, all mobiltelefoni ligger nere och flera internetsidor filtrerats. Utländska journalister är inte längre välkomna i Iran. Gatorna i de flesta större städer är fyllda av civila och uniformklädda poliser, militär och förtryckargrupperingar. Enligt obekräftade uppgifter är Tehran nu underställd den paramilitära organisationen Sepah Pasdaran.
Det här bär alla tecken av en kupp från Ahmadinejad, hans paramilitära anhängare från Sepah, uppbackad av den religiöse ledaren Khamenei.
Låt inte detta gå tyst förbi!

Dynamiska Spiralen sa...

Medhi: Har du några länkar där man kan läsa mer om dina påståenden. Vill gärna fördjupa mig i detta då jag håller med om att det hänt i Iran är aningen märkligt?