torsdag 4 juni 2009

Sodexo igen

Pappersblaskan SvD rapporterar idag om mörkläggningen av en negativ utvärderingsrapport i samband med upphandlingen av det 6-åriga Sodexo-avtalet. Man skriver:

"En kritisk rapport om Stockholmarnas nya patientmat hemlighölls på uppmaning av tjänstemännen som skötte upphandlingen. SvD kan idag publicera mailtrafik och andra dokument som visar hur rapporten, liksom hela upphandlingen i sig mörkades för politikerna. Tre kritiska rapporter var inte diarieförda, vilket strider mot lagen." (Länk till papperstidningen)

Om det varit något annat land hade man direkt frågat sig vem som blivit mutad. Men nu är det Sverige, och då rör det sig till sanning gränsande sannolikhet om ren och skär inkompetens och prestige. Alltså ren amatörmässighet.

Man säger sig också göra en besparing på 8.5 MSek per år med detta avtal. Jag kan idag avslöja att besparingen blir avsevärt mycket högre. Dels behöver man bara hälften så många portioner eftersom ingen vill äta eländet, och dels kommer man spara in enorma summor på det faktum att gamlingar och svårt sjuka kommer dö av mycket tidigare. Men nu med undernäring som en ännu starkare bidragande faktor.

Min bloggkollega Ingrid, har dessutom hjälpt mig hitta Sodexokocken, dvs han som gör Sodexos Nötköttbullar. Länk till kocken.

Artiklar: SvD1, SvD2, SvD3
Bloggar: 1, 2, 3, 4, 5
Intressant?

2 kommentarer:

Cattis sa...

haha...

Ja inte till de som får käka sodexos skit då.

Men kocken är ju klockren och får bitarna liksom att falla på plats.

Och de där besparingarna som kommer på köpet, undrar om de inte räknat med dem också? I smyg...

Trevlig helg!
Cattis

Draculla sa...

Vad betalar landstinget för en "måltid"? Och vad kostar allt som inte äts upp?Men det är tydligen en sport att hitta mat i soptunnor numera så det kanske går åt mer än vad vi kräsna gourmeér anar...