måndag 15 juni 2009

Hänt utanför Abrahamsberg

En av mina nya uppgifter här i livet har jag sett vara att förmedla viktiga nyheter som annars kanske inte kommit den större allmänheten till del. Så, som ett komplement till Dagens Nyheter och Aftonbladets rapportering, kommer här några spridda nyheter från världen utanför Abrahamsberg.

Idag rapporterar Piteå Tidningen om Arvidsträskdraget som gick av stapeln i lördags på Arvidsträsket. 97 båtar deltog i trollingtävlingen. Samtidigt utanför byagården, lanserade byaföreningen en kalender med lättklädda Arvidsträskkarlar. En kalender som med all säkerhet kan bli årets julklapp. Av intäkterna från kalendern går 10% till kvinnojouren i Älvsbyn och 10% till forskningen kring prostatacancer. Kalendern kan köpas i butikerna runt Älvsbyn.

Kristianstadsbladet låter meddela att ett 30-tal lösa kossor har sprungit genom hela Viby.


Motala & Vadstena Tidning berättar om mannen som stod i glasskön när hans bil plötsligt börjar rulla och slutligen hamnar på botten av Göta Kanal vid Borenhults slussar. Shit happens.

En 43-årig Älmhultsbo har efter två år gått med på att återbetala 67 000 kronor som felaktigt hamnade på hans konto. En 40-åring från Umeå hade råkat sätta in sin fyllnadsinbetalning på fel skattekonto och pengarna hamnade hos smålänningen istället. Smålänningen som först inte ville kännas vid att han fått in några pengar, bestred sedan ärendet. Nu har han betalat 30 000 och ska betala 30 000 till före sista augusti. Det kanske finns någon grund för uttrycket snål smålänning. Smålandsposten.

New York Times rapporterar om Kinesiska myndigheter i Fumin distriktet i Yunnan provinsen i sydvästra Kina, som beslutat sig för att måla Laoshou berget med grön färg. Tydligen var detta något man ville göra för att återställa naturen efter att ha bedrivit dagbrott i berget under en längre tid. Varför man inte planterade riktiga träd istället framgår inte.

En annan nyhet från Kina är att i Nordvästra Kinas Xinjiang region, dvs. ca 280 km väster om regionhuvudstaden Urumqi, har man drabbats av en invasion av maskar. Dessa 2 cm långa maskar som är gröna med svarta streck och beklädda med taggar har tvingat 50 familjer att flytta. Man rapporterar att man funnit 3000 maskar per kvadratmeter i vissa områden.
(Weird Asia News)

AB

2 kommentarer:

Anonym sa...

och här rapporteras att en hel planet har drabbats av en invasion av tvåbeningar:
http://nanok.com/hme/

snowflake sa...

Gamla goda PT kan man lita på.