fredag 26 juni 2009

Mr Jackson - tragiskt liv och tragisk död

En sångare och dansare är död. En tragisk död efter ett tragiskt liv. Det är slående vad dans och musik kan göra för människor. Det märker man en sådan här dag, då en person som blivit snuskigt rik på sin musik, slösar bort alltihop har pedofilrykten, plastikkirurgar sig till oigenkännlighet, bacillskräck som medför moderiktiga munskydd, barn med slöja som hängs ut genom fönster. Och ändå lovordordas och, i mitt tycke ibland överordas han och lyfts till skyarna. Han planerade en comeback, som man får anta var ett sista försök att rädda sin havererade ekonomi i första hand. Han dör i hjärtstillestånd, vilket på fredagens obduktion kanske kommer visa vilket eller vilka preparat som orsakat det.

Men så är det lite nyhetstorka i övrigt också. Expressen har idag 34 artiklar bara om Michael Jackson.

Och själv har jag väl inte så stort intresse för herr Jackson och hans död. Och likt många andra bloggare har jag heller inte mycket varken nytt eller vettigt att säga om det hela. Men vad gör man inte för att skapa lite trafik till bloggen.

Vilket påminner mig att det just varit löning för de allra flesta. Så det är dags att sätta in era bidrag till Barncancerfonden. www.barncancerfonden.se/3001

Bloggar: 1, 2, 3, 4 ,5 ,6 , 7, 8 , 9, 10, 11, 12,13

6 kommentarer:

Anonym sa...

Må han ha fått den frid nu.. som han inte fick när han levde.. för det var nog inget roligt liv...

Denna månaden är den ont om pengar.. men nästa månad.. då ska jag sätta in en liten slant till barnen...

Kram Pysis

David sa...

Helt ok, man betalar givetvis bara om man känner att man kan.
Önskar dig en skön helg.
kram
D

Thérèse sa...

Jag är en "Vän för livet", dvs. autogirogivare till BCF så de får ett bidrag varje månad. Sjukt smidigt och väldigt bra :D

Och ang. Jackson, tja, Pysan har nog sagt allt ...

Anonym sa...

Jag har endast läst ditt inlägg om Michael Jackson, men observerat att Du tar upp en hel del viktiga saker som man önskade att fler människor uppmärksammade i samma utsträckning som de gör mode. Trots detta vill jag ge dig en fedediss för det du skrev om honom.

Don´t quit your dayjob, säger jag. Man tänker att någon med dina erfarenheter kanske skulle ha något vettigare att säga om en annans människa möte med döden. Någon slags ödmjukhet, framför värdering, men icke.

För övrigt, beklagar jag verkligen att Du har haft en så tuff kamp och beundrar dig att du orkar "vara en gla skit" som Du själv uttrycker det. Önskar Dig all lycka!!

David sa...

Hej Anonym!
Det dör väldigt många människor varje dag. Många är fina, strävsamma människor. Men de flestas död förbigås med tystnad. I Jacksons fall så tycker jag inte han gjort så mycket gott utöver sin musik och dans. Däremot verkar han ha levt ett tragiskt liv där han tänkt mest på sig själv. Att man i media sedan lyfter upp honom som en stor man, låter så väldigt illa i mina öron. Visst är alla dödsfall tragiska på något sätt och för någon. Och självklart hemskt för hans barn om de haft en relation till sin var, vilket inte framgår. Så det är mer en reaktion på mediauppbådet än det faktum att han drogat sig till döds.

Anonym sa...

Tack för länkningen till mitt inlägg angående Mr Jackson.

Hysterin runt hans liv och död har varit enorm den senaste tiden och ärligt så förstår jag inte riktigt varför faktiskt. För som du skriver i kommentarsvaret till Anonym så dör det flera tusentals människor varje dag och det blir inget nyhets uppbåd för dem.