tisdag 2 juni 2009

Solkigt


Att jag gillar böcker och att böcker ska vara fysiska, vackert inbundna, kännas sköna i handen. Alltså inga e-böcker och sånt trams. Det ska också vara en taktil upplevelse att läsa en bok.

Med tidningar är det tvärtom. Papperstidningarna känns solkiga. Och de blir solkigare och solkigare även till innehåll.

Ingen kan ha undgått tragedin med flight AF 447. Ingen normal människa kan undgå att förstå vad det innebär för nära och kära att få veta att man har en familjemedlem eller vän på det flygplanet.

Utom solkiga svenska tidningar. Svenska Dagbladet har på första sidan en bild som visar chockade, sörjande anhöriga. Vad vill man åstadkomma? Visa människor att man blir ledsen och chockad? Förnedra anhöriga? Det är väl dessutom lättare att fläka ut några stackars privatpersoner som troligen inte kommer se tidningen. Fler bilder på anhöriga finns inne i tidningen. DN lägger bild på högst upp på nätupplagan under den för anhöriga så finkänsliga rubriken, "Planet kommer aldrig att hittas"

Vad blir nästa steg? Lägga till ljudet av gråtande barn i på nätupplagan?
Bloggar: 1

1 kommentar:

Anonym sa...

På löpet stod det:
Vad har hänt svenska NN?

Det handlade om flygplansolyckan.. och samma sak har hänt NN som nästan 300 andra människor.. precis som att den människan var ensam i planet...

Blir så sur på media... och det där med hudcancer nu.. ger det människor hopp.. och så är det inte testat än.. lär får vänta ca 10 år innan det kommer ut ordentligt på markanden.. och då kan miljoner andra saker ha hänt..

Kram Pys