torsdag 26 mars 2009

Städproblem

(från bloggen ”the crap blog”)

Enligt en nyhetsrapport så hade en privatskola i Victoria i Kanada nyligen ett litet speciellt problem.

Ett antal 12-åriga flickor hade börjat använda läppstift som de satte på sig inne på damtoaletten. Det var i och för sig inget problem om det inte vore för att de efter att ha satt på sig läppstiftet, pussade spegeln inne på toaletten. Det resulterade förstås i en spegel full med små pussmärken. Och varje natt var städaren tvungen att ta bort det för att sedan upptäcka att det såg likadant ut dagen därpå.

Till slut så bestämde sig rektorn att något måste göras. Hon bestämde sig för att ordna ett möte mellan flickorna och städaren. De samlades alla inne på damtoaletten. Rektorn förklarade att alla de här pussmärkena orsakade stora problem för städaren som var tvungen att rengöra spegeln varje dag.

För att visa hur jobbigt det var att rengöra spegeln, bad hon städaren visa hur stor ansträngning det var. Städaren tog fram en svamp som satt på ett långt skaft, doppade den i toaletten och gned därefter bort läppstiften från spegeln.

Sedan den dagen har man inga problem med läppstift.

Bilden föreställer en pojke som hör för första gången i sitt liv.

3 kommentarer:

helena sa...

hehehehe ...

Ingrid sa...

Ett utomordentligt smart sätt att hantera problemet på. Jag passar också på tillfället att sent omsider tacka dig för en mycket intressant och inspirerande blogg. Lagom till julen år 2002 fick min man diagnosen storcelligt anaplastiskt t-cellslymfom. Många cellgiftsbehandlingar senare (och autolog stamcellstransplantation) mår han hyfsat bra. Jag känner igen mycket av det du har beskrivit och beskriver på bloggen här. Du är i mina tankar.

David sa...

Tack Ingrid för de vänliga tankarna.
/David