torsdag 25 december 2008

Karl-Bertil


English version below)

Så gick julen utan några större katastrofer, jo förresten två mindre och en större. De två mindre var att mikron gick sönder och Ernschtt ”färgen får det att brumma som en humla i mitt bröst” Kirschschteiger på tv (Om jag skulle tvingas välja mellan vinterkräksjukan och att se ett helt tv-program med Ernst, skulle jag behöva lång betänketid. Det är inte många människor som har den effekten på mig, det kan väl också ha att göra med att han tycks numera vara överallt och hela tiden och alltid i färd med att knyppla ihop någon jävla jättemysig granbarrsdekoration).

Den stora katastrofen var påvens jultal (”Man, kvinna och avkomma är guds skapelse ordning, dvs. fortsätt hata bögar”. Och så ska vi ”bekämpa exploateringen av barn”, som om påven och katolska kyrkan har särskilt stor trovärdighet på det området).

Bland de mindre nyheterna hittar man Blondinbellas angrepp på Karl-Bertil Jonssons Julafton. Detta har givetvis upprört inte bara bloggvärlden .

Visst är nog tjejen ganska smart (hon tjänar ju pengar på det hon gör). Men om man profilerar sig som arketypen för en överklassbimbo, så kan man inte hoppa på något sådant som Karl-Bertil Jonsson och framförallt inte på självaste julafton. I alla fall inte om man söker stöd i den svenska folksjälen. Visserligen är boken/tv-programmet skrivet av en socialist (Tage Danielsson) och visserligen är den gjord på det röda 70-talet och visst jämställs människor med pengar med nazister. Nej, på julafton ska man inte hoppa på folk eller kritisera dem. Därför väntar jag till juldagen istället.

Nåväl, julen ska väl fyllas av glada nyheter, sådana där som värmer ändå ner i hjärteroten. Nu är det ju inte helt enkelt att hitta sådana, men några hittade jag (samtidigt som jag försökte få skinkan, revbensspjällen, julgröten, julgodiset, saffranskakan, sillen, syltan, och allt det där andra att smälta).


Största snögubben

Följ Tomten via Norads (Amerikanska och Kanadensiska försvarets luftrums- och sjöövervakningsorganisation) ”Santa Tracker”


Shane Bemis, 36 restaurangägare. Tillsammans med personalen så ”adopterade” de en familj. De intervjuade personerna och gick sedan och shoppade. De gav familjen en jul med mat och julklappar. Han säger ”att det sätter julen i perspektiv när personer i en familj säger att det de önskar är ett par varma sockor eller en ny rock.”


Nyhetstorka, eller?English Version

Merry Christmas to y'all!

Inga kommentarer: