torsdag 19 februari 2009

Putin och Artikel 19

(No English version today)

I Ryssland mördar man inte bara journalister (Anna Politkajas mördare har nu som väntat friats från alla misstankar), man mördar kritiska bloggare också. Anastasia Baburova, avled den 19 januari tillsammans med Stanislav Markelov, advokat med mänskliga rättigheter som specialitet. Båda sköts ner i Moskva av en kontrakterad mördare. Anastasia, 25, gick på 5 året i journalistutbildningen. I nästan 2 år har hon skrivit i sin blogg, om hennes passion för rollerblading, avsky för pengar, frustration över Windows Vista och en växande desillusion med Putins nationalistiska policys. Att vi har ett grannland som så flagrant bryter mot artikel 19 i FN:s deklaration om mänskliga rättigheter är skrämmande.


Artiklar: NSD, SvD, OD, OOV1, OOV2, RA, NYTimes, NovayaGazeta1, NovayaGazeta2
Bloggar: 1, 2, 3, 4

Free Dawit Isaak. I 8 år har en svensk medborgare suttit fängslad utan rättegång. I 8 år har svenska UD förmått göra något i saken.
Artikel: Expr1, Expr2, NSD, Web
Bloggar: 1, 2, 3

Och efter dessa tunga nyheter som svenska media knappt skriver om alls, så kommer vi till arbetsförmedlingen som ska hyra in 1500 självlärda coacher som ska lära de ny-varslade och ny-arbetslösa hur de ska förbättra sin ”Flow” och ”hitta sin inre potential” och ”ledas av sin inre orkester (det är en höjdare).

Om jag själv skulle få sparken och nödgas gå till arbetsförmedlingen och där träffa på en tomte som säger sig vilja få mig att ”bejaka den andliga dimensionen” och att ”koppla den universella energin till insikten att få flow i mitt liv. Då hade jag smällt till han.
Artiklar: AB
Bloggar: 1, 2, 3, 4, 5

För övrig var jag på KS och blev datortomograferad. Imorgon nya blodprover och eventuell inläggning. Min son tror jag lider av ESS (Excessive SMSing Syndrome). Värst är nog att han inte berättar vad tjejen heter (än).


Hur många har kollat hur en datormus ser ut inuti?

4 kommentarer:

Mary sa...

Kära nå´n. Min dotter genomgick behandling för lymfom under förra året och antas vara frisk nu, men man vet alltså aldrig.

Hoppas att det tar ordentligt den här gången. Enda trösten man har är att läkarna är skickliga och forskningen går framåt.

David sa...

Tack Mary,
De säger att var 3e person kommer under sin livstid få cancer. Ändå blir man chockad när man får beskedet.

helena sa...

Ordet "cancer" är ju oerhört laddat. Men det kan ju röra sig om allt från skelettcancer till ett litet enkelt litet födelsemärke.
Visste inte att det var så många som var tredje ...

David sa...

De allra flesta som får cancer får det sent i livet (65+). Men också så är det många vanliga cancerformer där man idag botar väldigt många (bröstcancer, prostatacancer osv), bara man hittar det tidigt.