fredag 20 februari 2009

Kort status


(English version below).

Jag fick idag tre glada nyheter: Först och främst att min bror har samma HLA-typ som jag. Dvs, han kan donera stamceller till mig, vilket är fantastiskt bra!
Det andra är att min datortomografi från igår visar på inga förstorade lymfkörtlar. Det betyder att de cellgifter jag fått under januari och februari fungerar (med tanke på att jag nästan är helt resistent mot cellgifter så är det också mycket bra).
Och sen hade mina trombocyter inte kommit upp i 50, vilket kanske inte är så bra, men det innebär att jag inte kunde läggas in för nya cellgifter utan får vänta till efter helgen. Så de få dagarna då man får må lite bra värdesätts mycket.

English version

I got three happy news today, first and foremost I got the information that my brother is of the same HLA-type as I, which means that he can be a bonemarrow/stemcell donor. Great!
The second thing was that they CT-scan from yesterday did not show anything, meaning that the chemo has been working. And finally my platelet level had not reached 50 so I will not be admitted until monday for next chemo session. These few days feeling pretty ok is really appreciated.

2 kommentarer:

helena sa...

:-)
Kan tänka mig att ett stort farthinder på vägen till recovery har blivit rejält tillplattat nu, i och med det där med din bror. Förstås är det ju lång väg kvar, men ändå!
Är du helt flintis nu då?

David sa...

Mustaschen ramlade av på ett par timmar, men håret hänger kvar. Jag tappar något hårstrå då och då, men när det väl är dags brukar allt ramla av på ett dygn eller två. Spänningen är olidlig.