tisdag 17 februari 2009

Österländska droger


(No English version today)

Japans finansminister avgår. Inte så konstigt efter att ha uppträtt sketpackad och nästan somnat vid en presskonferens i G7-mötet i Rom. Det som gör mig förundrad är två saker: Varför stoppade ingen honom? Har han inga kompisar? Och att höjdare aldrig är packade, de har alltid tagit någon medicin, förkylningsmedicin i det här fallet. Det skulle vara intressant att veta vilken medicin det faktiskt var som fick honom i det tillståndet. Man kan ju undra om det då inte är bättre att vara lite förkyld. Å andra sidan verkar Mr. Nakagawa vara känd för att inte spotta i sin Sakemugg. Under Nakagawas tid som finansminister har Japans ekonomi sjunkit till den lägsta nivån på 35 år. Man kan undra vad som är orsak eller verkan. I slutändan är det en riktigt tragisk historia.

Videon: Link
Artiklar: DN, HD, DI, Times1, Times2
Bloggar: 1, 2, 3

En s.k. naturläkare från Borås har lyckats lura av en döende cancerpatient 70000 sek, i utbyte mot lite musselolja och basilika som skulle bota hennes cancer.

Ayurveda är en “läkekonst” som går tillbaka 4-6000 år tillbaka I tiden. Den sägs bygga på ett holistiskt perspektiv. Vetenskapen bakom det här kvacksalveriet är drygt 1000 år gammal. Dvs den tid man trodde jorden var platt. Den mest slående effekten av Ayurveda medicin, utöver någon enstaka positiv placeboeffekt är blyförgiftning.

Ayurvedas vetenskaplighet kan ganska väl illustreras med denna lilla beskrivning av levern enligt Ayurveda:

1) Levern renar blod
2) Levern reglerar flödet av prana (subtil ljusenergi
3) Levern har att göra med hur vi manifesterar det vi visualiserar, vår kreativitet, våra ambitioner.
4) Levern hänger samma med vår vision, vår framtid. När leverns prana inte flödar blir vi deprimerade och likgiltiga.
5) Ilska och frustration förstör levern.
6)Muskelspänning hör samman med levern. Huvudvärk kommer ofta genom gallmeridianen - kallas gallhuvudvärk i Kina.
7) Levern öppnar sig i ögonen - gula ögon vid gulsot, röda ögon vid överhettad lever.
8) Levern ger näring åt naglar och leder.
9) Levern mår bra av lugn sinnesstämning.
10) Gallan hänger samman med beslutsfattande.
11) Agnis finns i levern - har att göra med att smälta och bearbeta/förstå subtil information.
12) Lever planerar ens liv, gallan tar besluten.Och så här beskriver man en av sina grönsaker: Gotu Kola (Centella Asiatica, Hydrocotyle asiatica)… Den sägs öppna kronchakrat, punkten för högre medvetenhet. Gotu kola stärker binjurarna och nervsystemet, balanserar hjärnhalvorna och är bra mot mental förvirring, rensar ut toxiner från droger/alkohol, renar blod, lever, njurar, förebygger hjärtattacker och hjärnblödningar, stärker immunförsvaret, bra mot mental och fysisk trötthet, feber, sömnsvårigheter, bakterier, svampar, eksem, herpes, psoriasis, acne, inflammatoriska led- och muskelsjukdomar.
Gota kola anses vara den renaste av alla örter inom ayurvedisk medicin. Bra för psykologisk och andlig utveckling.

Det finns till och med en Svensk resebyrå som inte drar sig för att sälja Ayurveda resor, där man påstår att ”det finns även behandlingar mot cancer”: länk

Och svenska skattepengar går till utbildning i Ayurveda m.m.

Varför hålla på med cellgifter och kortison och tomografier, när det räcker med några nävar av detta?

Artiklar: SR, SvD, SMP, UNT

Efter gårdagens blogg blev jag alldeles överhopad med önskemål om bilder på mig i den matchande klänningen och pumpsen. Tyvärr måste jag göra er besvikna. Skälet är att min blogg, genom ryktesspridning på internet, snabbt skulle förvandlas till en av många sex-siter. Så, jag försöker hålla bloggen borta från sex och reklam. Dock finns det möjlighet att beställa bilder från MrTantRaffa@sexything.com (givetvis med diskret avsändare)

För övrig har dagen förlöpt lugnt, ögonskuggan är på väg bort, blodvärdena förbättras långsamt, skelettvärken har lugnat ner sig. Tog en tur till vårdcentralen för lite diabetesprover. Det innebar att jag fick gå lite mer än vanligt. När jag kom hem gick jag och lade mig. Sov 4 timmar. Man har inte mycket till ork och kondition kvar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

undrade faktiskt samma sak. Varför ingen stoppade honom?

helena sa...

Skickar kortisonkramar och hoppas att ayurveda-andarna håller sig borta :-)
Men visst är det tragiskt att skattepengar går till sådan skit.
För att berättiga att kronorna bara spolas ner i toaletten betonar man säkerligen något i stil med att ayurveda är ett historiskt och kulturellt viktigt arv ...