tisdag 27 januari 2009

Dagen "D" (diagnos, doktor, donatortransplantationsbeslut)


Mycket sex kan ge cancer skriver Aftonbladet. Om det ändå vore det, då hade man ju i alla fall haft kul. Nu får man dras med sin cancer ändå.

Härligt att höra att Obama nu lyfter bort det våta täcke som förre presidenten Bush lagt över forskning och teknisk utveckling. Nu tillåts stamcellsforskning igen, nu kan organisationer som informerar om abort sponsras, nu börjar satsningarna på miljön. ”We will restore science to its rightful place”. (Artiklar: DN1, DN2, Boston Globe)

Den här siten har ett fantastiskt fotografi över Obamas installation. Man kan zooma i den hur långt som helst.

http://gigapan.org/viewGigapanFullscreen.php?auth=033ef14483ee899496648c2b4b06233c


Tidningen The Inquirer, berättar en katolsk ärkebiskop har gått till hårt angrepp mot sociala nätverk, som Facebook. Ärkebiskop Pompili säger att relationer som skapas online inte är riktiga relationer (till skillnad från dem man har med en gud och änglar osv.). ”Facebook och dess likar skapar en online egocentrism som torkar upp riktiga relationer.” Man får väl anta att ärkebiskopen anser att man ska ha riktiga och naturliga relationer med sin omgivning och i sitt samhälle. Ungefär som munkar och nunnor i celibat. Det sägs dock att Vatikanen både startat en Youtube kanal och en egen site för sociala nätverk. (Jag har dock inte ansträngt mig för att hitta dessa).
Ofta brukar man hitta någon förmildrande omständighet i hemska historier. I historien om Anna Odells ”konst” finner jag dock ingen. Ett beteende som sammanför så många avskyvärda egenskaper en människa kan besitta i en och samma person. Förakt för psykiskt sjuka, förakt för dem som försöker hjälpa dem, och kvar är bara ett jättestort ego som tror sig syssla med konst. Jag hoppas bara att hennes fängelsestraff blir långt. Prefekten Olof Glemme på konstfack borde också ta sig en funderare. Han tycker, efter att ha diskuterat agerandet utifrån konstfacks etiska regler, är helt ok.

Bloggaren Svalan har gjort en mer djupgående och mycket bra beskrivning av händelsen.

(Artiklar: AB, Metro)

(Bloggar: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 )

Inga kommentarer: