lördag 3 oktober 2009

Söndag - Kanelbullens Dag

Kanelbullens dag. Ännu en milstolpe i .... ja. Här har jag nog lyckats hitta en icke-nyhet som saknar allt värde. Inte ens Wikipedia förmår utbilda mig i annat än att Kanelbullen kom till som en konsekvens av den ökade tillgången på råvaror efter första världskriget på 1920-talets början.

"- Kanelbullens Dag är en stor svensk succé som snabbt accepterades i den svenska almanackan och firas av mängder av människor varje år. Kanelbullen är en viktig ingrediens i de svenska hemmen, framförallt när höstmörkret smyger sig på så här i början på oktober, säger Martin Lundell, VD på Sveriges Bagare & Konditorer."

Artiklar: YstadsAllehanda, NewsDesk, DN1,
Bloggar:
1, 2, 3,

2 kommentarer:

Mib sa...

De på bilden såg goda ut men annars är jag inte superförtjust i kanelbullar...

Jag har lagt in en länk i min blogg som skulle förklara neuropati, men den är inte så himla bra. Har du eller någon annan här nåt tips på annan bättre länk?

David sa...

Jag tror det var därför jag översatte delar av den engelska länken i mitt inlägg, just därför att det var svårt att hitta någon som passade på svenska (http://david-gottlieb.blogspot.com/search/label/neuropati). Jag vet inte om det blev någon förbättring. Problemet är att området är så stort. Många orsaker mycket man kan göra osv.
/David